Massage

Ik ben erkend Relaxatie Masseur en Sportmasseur en aangesloten bij de Belgische Massage FederatieIndien je op zoek bent om de alledaagse stress achterwege te laten en rust te ervaren dan zal de ontspanningsmassage uw voorkeur genieten.

De sportmassage kan zowel toegepast worden voor de inspanning en dan zal ze korter zijn en vooral de spieren al opwarmen. Na een intense sportbeoefening kan het noodzakelijk zijn of deugddoend zijn om de sportmassage te ondergaan. Zij zal ervoor zorgen dat de spieren weer volledig kunnen ontspannen na de inspanning. De opgestapelde afvalstoffen zullen sneller en beter afgevoerd worden.

Beide soorten massages kunnen aangevuld worden met aromatherapeutische olie.


Massage geeft heerlijke ontspanning. Maar wist je ook dat massage gezond is?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat massage een uiterst doeltreffend middel is om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te verbeteren.


Waarom is massage zo gezond? Hierbij geef ik je 10 redenen:


1.  Massage verbetert het immuunsysteem

Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor word je immuunsysteem versterkt. Minder snel ziek dus!


2.  Minder stress

Massage zet je gedachten even stil. Je zit minder in je hoofd, en zakt in je lijf. Bezorgdheid, slapeloosheid en depressie worden minder. Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress. Hoe komt dat? Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.


3.  Je slaapt beter

Massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, en dat de slaap zelf dieper is. Je wordt zo fris als een hoentje wakker! Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt.


4.  Het gelukshormoon komt vrij

Door massage komen de stoffen serotonine en endorfine vrij, die ook wel de gelukshormonen worden genoemd.  Ze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Ook kun je pijn beter verdragen.


5.  Je zit beter in je vel

Massage bevordert een gezonde huid: je velletje wordt elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook de doorbloeding in de huid wordt beter. Hierdoor krijgt de kleur en de uitstraling van je huid een enorme boost!

Als je regelmatig laat masseren ga je ook op langere termijn beter in je vel voelen. De persoonlijke aandacht, warmte en respectvolle aanraking zorgt ervoor dat jij je gewaardeerd en prettig voelt. En dit straal je ook uit naar andere mensen!


6.  Gespannen spieren worden soepel

Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Massage houdt de spieren soepel!


7.  Massage verbetert de bloedcirculatie

Massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt! Bovendien wordt de bloeddruk genormaliseerd door massage.


8.  Het verwijdert afvalstoffen

Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.


9.  Betere ademhaling

Massage brengt je ademhaling tot rust. Mensen gaan vaak dieper ademhalen, waardoor er meer verse zuurstof naar longen en hart gaat. Na het sporten wordt een snelle ademhaling vertraagd, zodat deze normaliseert.


10.  Betere concentratie

Massage kalmeert je geest, waardoor je helderder kunt nadenken. Een heel goed idee om je eerst te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen dus!

Wat is stoelmassage?


Dit is een techniek die in de Verenigde Staten ontwikkeld is in 1982. De basis komt uit de traditionele Japans massage (drukpuntmassage). En het zijn die lichaamszones die het zwaarst belast worden die aangepakt worden, m.n. rug, nek, schouders, armen, handen & hoofd.

Je neemt plaats op een speciaal uitgeruste stoel (zeer goed voor mensen met migraine).

Deze ontspannende en revitaliserende massage van ongeveer 15 minuten verhoogt de mentale en fysieke stressbestendigheid van de mensen. M.a.w. de ideale manier om ziekteverzuim aan te pakken! Hierdoor is de stoelmassage natuurlijk zeer populair in bedrijven en in Europa ondertussen aan een sterke opmars bezig.

Stoelmassage verbetert tevens de vitaliteit, circulatie, flexibiliteit en geeft aangename ontspanning… en dus zeker een ideale manier om stress en lichamelijke klachten het hoofd te bieden. Je voelt je helemaal herboren erna!


Voordelen?

•Kan overal plaatsvinden

•Wordt door de kleding heen gegeven

•Geen gebruik van olie

•In no time fit en ontspannen

•Financieel voordelig

•Stimuleren van de doorbloeding

•Verbeteren van het immuunsysteem

•Reduceren van stress