Zwemmen

Waarom leren we zwemmen?

uit gezondheidsoverwegingen: het is namelijk gezond, goed voor de conditie, het figuur en het humeur

spieren, pezen en gewrichten moeten geen schokbelasting opvangen en dus is er minder belasting voor het lichaam. Verder is het goed voor hart en longen, werkt zwemmen ook geestelijk ontspannend, verstevigt de spieren, zorgt ook voor verbranding van calorieën en vetten en vermindert de rugklachten.


Na 15 à 20 minuten zwemmen krijg je een algemeen gevoel van ontspanning waardoor het stressgevoel daalt.uit veiligheidsoverwegingen: men wil zichzelf kunnen reddenuit ontwikkelingsoverwegingen: zelfstandigheid wordt aangewakkerd bij kinderen en het zelfvertrouwen krijgt meestal een boost

vrijetijdsbesteding: zwemmen is een belangrijk onderdeel want water wordt opgezocht voor plezier, afkoeling en natuurlijk gezelligheid en aan het lijstje mag de vakantie ook niet ontbreken. Het geeft ook toegang tot andere watersporten (snorkelen, reddend zwemmen, duiken, ...)noodzakelijkheid om hobby's te mogen uitoefenen: soms is zwemvaardigheid vereist alvorens een andere sport te mogen beoefenen, nl. zeilen, roeien, kanoën, etc...uit beroepsoverwegingen: wanneer men redder, politie, brandweer, etc.. wil vervoegen is deze vaardigheid nodigprestatiegericht: als men zwemmen als competitiesport wil beoefenenInteresse of vragen?


Stuur een mail naar info@besponco.be of vul het contactformulier in op onze contactpagina